4 Hands Dinner με την ομάδα της Μαραθιάς στο Makris Restaurant

Προσούτο ντάσκας
Στις 6 Φεβρουαρίου η Μαραθιά και το εστιατόριο Makris ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό 4 hands dinner με θέμα την εξαιρετική πρώτη ύλη, τη βιωσιμότητα, την τροφοσυλλογή και την εποχικότητα. Τα δύο εστιατόρια, παρότι η προσέγγιση τους ως προς το τελικό αποτέλεσμα είναι διαφορετική, μοιράζονται κοινές αξίες και ανησυχίες.Το 9 σταδίων μενού είχε στοιχεία από γη, θάλασσα και αέρα, καθώς και ένα πιάτο «ωδή στη βιωσιμότητα», το ραβιολι μας. Είναι φτιαγμένο με «αλεύρι» από τα κόκαλα του μαγιατικου, γεμιστό με τα αποδιαλόγια του και τυρί πέτρωμα, σε σάλτσα από γάρο και μανιτάρια τροφοσυλλογής, γαρνιρισμένο με τα λέπια του.
Μεταξύ άλλων αλλαντικών ψαριού, για πρώτη φορά παρουσιάσαμε το προσούτο μας από Ντασκα οκτάμηνης ωρίμασης. Η ομάδα μας, που την αποτελούν ο Μαρίνος, ο Ευριπιδης, ο Βαλάντης και ο Πέτρος, συνεργάστηκε αρμονικά με τον σεφ Πέτρο Δημα και τη δική του ομάδα, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Tα πιάτα μας (από επάνω αριστερά): αυγοτάραχο σε αλιφωνια τροφοσυλλογής, φιλέτο μαγιάτικο, ραβιόλι και αλλαντικά
Διαβάστε το μενού