Πέντε βασικές έννοιες βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Μαραθιάς, τις οποίες κάνουμε πράξη καθημερινά:
Η ψαροφαγία -με την ωρίμανση των ψαριών ως εξέλιξή της
Η υποστήριξη των τοπικών παραγωγών
Η τροφοσυλλογή
Η εποχικότητα
Οι αρχές της ελαχιστοποίησης της απώλειας, καθώς και της βιωσιμότητας.
Αυτή είναι η ταυτότητά μας την οποία σεβόμαστε, υποστηρίζουμε και εξελίσσουμε, ενώ παράλληλα αναβιώνουμε γεύσεις του τόπου μας, της Τήνου, με δημιουργικές και φρέσκες ιδέες.
*Η Μαραθιά είναι μέλος της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας I stars, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Έχει διακριθεί και τιμηθεί με ειδικό βραβείο Top Notch από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων και βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τον Alpha Guide του Αθηνοράματος. Επίσης, με δύο αστέρια FNL Best Restaurant Awards.
